Nationale Reisopera op Twitter
Nationale Reisopera op YouTube
Nationale Reisopera op Facebook
Nationale Reisopera op Instagram
Nationale Reisopera op LinkedIn
Top

Zo 15 sept: Reisopera in museum Twentse Welle

15 september 2013

In het kader van de expositie 'Bravissimo! Een tentoonstelling over de Reisopera' verzorgt de Reisopera verschillende optredens in het museum TwentseWelle in Enschede. Op zondag 15 september vertolkt de talentvolle Nederlandse pianist Camiel Boomsma werk van Wagner uit o.a. Tristan und Isolde.

Aanvang: 15.30 uur, vrije toegang, meer info op www.twentsewelle.nl 

Programma:

- Wagner/Bendel: Improvisation on Walthers Preislied 

- Wagner/Stradal: Verwandlungsmusik uit Parsifal, 1e acte. 

- Wagner/Busoni: Marcia Funebre uit Götterdämmerung (8 minuten)

Camiel Boomsma

De Nederlandse pianist Camiel Boomsma werd geboren in Amsterdam (1990). Zijn eerste piano lessen kreeg hij op 10-jarige leeftijd. Momenteel studeert Camiel aan het conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet.Camiel nam deel aan nationale en internationale festivals waaronder: Het Peter de Grote festival, waar hij naast lessen in het solorepertoire van o.a. Paul Komen en Igor Roma ook les kreeg in kamermuziek en liedbegeleiding, en het International Vila Seca Music festival 2011 waar hij masterclasses kreeg van Paul Badura-Skoda, Boris Berman en Luis de Moura Castro. 

Ook heeft Camiel enkele lessen in London van pianist en Listspecialist Leslie Howard gevolgd. Naast Camiel’s passie voor het solo repertoire, speelt hij graag kamermuziek en geeft concerten in verschillende ensembles.Camiel was succesvol op verschillende concoursen in Nederland. Een 2e prijs tijdens het Prinses Christina Concours (2009). Een 2e prijs tijdens het Christina Concours (2010) . Een 2e prijs tijdens hetSNC (Selectie Nationaal Concours) Concours, en een 1e prijs en de ”Franz Liszt prijs” tijdens het Nationaal Concours.