Meer over Reisopera TechTrip Festival

Reisopera TechTrip Festival

De Nederlandse Reisopera, het Geluid Maastricht en de Universiteit Twente.

Het Reisopera TechTrip festival was een tweedaags festival vol met optredens, workshops, lezingen en een unieke voorstelling van Les nuits d’été. (2016)

Meer over Ariadne auf Naxos

Ariadne auf Naxos

Richard Strauss

Een van de meest geliefde opera’s van Richard Strauss over een steenrijke kunstverzamelaar die door tijdsnood een opera en een klucht laat samenvoegen om zijn vuurwerkshow niet in gevaar te brengen. Regie: Laurence Dale (2016)

Meer over Il matrimonio segreto

Il matrimonio segreto

Domenico Cimarosa

Il matrimonio segreto is een opera buffa van Domenico Cimarosa over twee zussen die uitgehuwelijkt worden aan adel door hun vader en zoals het een komische opera betaamt verloopt dit uiteraard niet zoals gepland. Regie: Monique Wagemakers (2016)

Meer over Der Kaiser von Atlantis

Der Kaiser von Atlantis

Viktor Ullmann

Een opera die is gecomponeerd door Viktor Ullmann terwijl hij gevangen zat in het concentratiekamp Theresienstadt over de keizer van Atlantis die een heilige wereldoorlog start. Regie: Robin Coops (2016)

Meer over Così fan tutte

Così fan tutte

Wolfgang Amadeus Mozart

Così fan tutte is een komische opera van Wolfgang Amadeus Mozart over twee jonge mannen die voor een weddenschap de liefde met hun verloofden op de proef gaan stellen. Wanneer de dames hierachter komen zorgt dit voor allerlei komische verwikkelingen over en weer. Regie: Xander Straat (2016)

Meer over Madama Butterfly

Madama Butterfly

Giacomo Puccini

Madama Butterfly is een tragische opera gecomponeerd door Giacomo Puccini, die gaat over Cio-Cio San, bijgenaamd Butterfly die trouwt met de Amerikaanse officier Pinkerton en een kind van hem krijgt. Na een aantal jaren afwezigheid verschijnt haar man opnieuw met een Amerikaanse vrouw, zij komen echter alleen om het kind op te halen. Met een glansrol van Annemarie Kremer. Regie: Laurence Dale (2015)

Meer over Orphée et Eurydice

Orphée et Eurydice

Christoph Willibald Gluck

De opera Orphée et Eurydice is een mythologische opera gebaseerd op het klassieke Orpheus verhaal. Orpheus reist na de dood van zijn jonge echtgenote Euridice naar de onderwereld om haar terug te halen. De enige voorwaarde is dat hij haar tot hun terugkeer op de aarde niet aan mag kijken... Regie: Floris Visser (2015)

Meer over Les pêcheurs de perles

Les pêcheurs de perles

Georges Bizet

Les pêcheurs de perles is een dramatische opera van Georges Bizet. De parelvissers Nadir en Zurga zijn beiden verliefd op Leïla, die onverwacht uit hun leven verdwijnt. Wanneer zij weer verschijnt als een tot kuisheid gewijde priesteres wordt hun liefde voor Leïla en de vriendschap met elkaar op de proef gesteld. Regie: Timothy Nelson (2015)

Meer over The Fairy Queen

The Fairy Queen

Henry Purcell, de Nationale Reisopera en de Veenfabriek.

The Fairy Queen is een door Henry Purcell aangepaste versie van William Shakespeare's klassieker A Midsummer Night's Dream. De opera gaat over de viering van het huwelijk tussen Theseus en Amazonekoningin Hippolyta, hun bizarre gasten en alle komische en bizarre verwikkelingen hieromheen. Regie: Paul Koek (2014)

Meer over Sweeney Todd

Sweeney Todd

Stephen Sondheim

Sweeney Todd is een musical geschreven en gecomponeerd door de componist Stephen Sondheim over de barbier Benjamin Barker, bijgenaamd Sweeney Todd, die na een lange onterechte ballingschap in Australië terugkeert in Londen. Wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd nadat ze is verkracht, smeedt hij een duivels plan om wraak te nemen op de dader en de rest van Londen. Met glansrollen vertolkt door Dale Duesing, Robert Burt, Doris Baaten en Sanne Wallis de Vries Regie: Marcel Sijm (2014)

Meer over Il barbiere di Siviglia

Il barbiere di Siviglia

Gioacchino Rossini

Il barbiere di Siviglia is een komische opera gecomponeerd door Gioacchino Rossini. De graaf Almaviva is verliefd op de schone Rosina, maar zij is al uitgehuwelijkt aan haar veel oudere voogd dokter Bartolo, die haar streng in de gaten houdt. Met behulp van de beruchte barbier Figaro, die geen vreemde is van amoureuze intriges en een handvol vermommingen en listen proberen zij Rosina voor de graaf te veroveren. Regie: Laurence Dale (2013)

Meer over La bohème

La bohème

Giacomo Puccini

Een 1-uurs 'pocketversie' van Puccini's ontroerende liefdesverhaal over Rodolfo en Mimi in een pocketversie van 1 uur, in het Kurhaus in Scheveningen!

Meer over La traviata

La traviata

Giuseppe Verdi

Tournee van 30 sept - 18 nov 2017.