Wie wordt onze nieuwe stagiair Marketing & Communicatie?

De Nederlandse Reisopera zoekt per 1 februari 2018 een stagiair op de afdeling Marketing & Communicatie. We zoeken een student met liefde voor theater en muziek die het leuk vindt om in een klein hecht team mee te draaien en allerlei verschillende klussen aan te pakken. Je werkt samen met de coördinator Marketing & Communicatie en de vaste vrijwilligers Marketing & Communicatie. De afdeling werkt ook nauw samen met de Coördinator Educatie en Voorlichting en met de manager Commercie. De kantoren van de Reisopera zijn te vinden op de derde verdieping van het Wilminktheater in Enschede. De stageperiode duurt tot en met juni 2018.

Wie zoeken wij?
We zoeken een Hbo-student (derdejaars of afstudeerder) in de richting Marketing/Informatie/Communicatie of Kunst & Techniek of een WO-student Communicatie.

De Nederlandse Reisopera
De Nederlandse Reisopera is het grootst reizende operagezelschap van Nederland. Wij geloven dat een operavoorstelling je leven kan veranderen. Daarom maken wij opera’s die mensen verbinden en raken. Een opera verhaalt immers over emoties die we allemaal kennen. En daarom reizen wij met onze voorstellingen naar een theater bij jou in de buurt. Wij geloven met heel ons hart dat in een tijd van polarisatie en negativisme, cultuur hoop en verbinding geeft. Dus brengen wij met liefde mensen bij elkaar bij een levende voorstelling, een concert of een meezingproject.

Werkzaamheden

*Je maakt veel content voor onze social media en onze website. Je zit gedurende een aantal weken bovenop het repetitieproces en doet daar dagelijks verslag van op onze social media. Je maakt zelf foto- en videomateriaal of je werkt nauw samen met onze fotografen en videomakers. Je monitort de media wat betreft nieuws over de Reisopera en houdt de knipselmappen bij.

*Je bent betrokken bij de productie van onze middelen, print en digitaal. Je maakt onze digitale Nieuwsbrief en verstuurt deze.
*Van 1 februari – 20 april ben je nauw betrokken bij de voorbereidingen van de marketingcommunicatie tournee Der fliegende Holländer.
*Van 1 februari – 24 februari 2018 gaan we op tournee langs de grote theaters in Nederland met onze productie Siroe, re di Persia en van 20 april – 9 juni 2018 met onze productie Der fliegende Holländer. Op voorstellingsdagen reis je mee met de productie en je doet verslag van voorbereidingen en voorstelling op onze social media. Je werkt mee aan promotieactiviteiten voor de Reisopera bij de voorstellingen.
* Je speelt een zo zelfstandig mogelijke rol bij de organisatie en communicatie van en promotie tijdens onze events: dat kunnen zijn concerten, OperaLunch/Aperitief of een andere promotie-events in Nederland, in de periode februari – juni 2018.
* Je onderzoekt voor ons de mogelijkheden om nieuwe publieksgroepen te vinden en te binden in de leeftijdsgroep tot 30 jaar. Wij denken hierbij vooral aan de grote studentensteden in Nederland. Dit onderzoek /advies kun je helemaal zelfstandig uitvoeren.
* Wij zijn op dit moment bezig met een positioneringstraject voor onze organisatie en een herziening van onze huisstijl. Je bent ook betrokken bij de totstandkoming van uitingen voor seizoen 2018/2019.
* Je bent betrokken bij de voorbereiding/uitvoering van een groot publieksonderzoek dat wij eind begin 2018 gaan uitvoeren, in samenwerking met een communicatiebureau.

Jouw profiel
Je hoeft niet van opera te houden! Maar je hebt wel een voorliefde voor (muziek)-theater en je wilt graag meer weten van de theaterwereld. Je bent nieuwsgiering en niet vies van een uitdaging. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je kijkt er naar uit om ook met ons op reis te gaan naar de verschillende theaters in het land. Je wilt meedraaien in een klein, hecht team van gepassioneerde professionals.
Grijp je kans!
Wij bieden je een unieke kans om in een daadwerkelijke unieke organisatie (er is maar 1 Reisopera!) werkervaring op te doen. Er is veel te doen en te leren, en je krijgt de ruimte zelfstandig te werken en je eigen ideeën in de praktijk te brengen. Je werkt in een klein team, en de werkzaamheden zijn dus heel erg gevarieerd. Je krijgt een stagevergoeding.

Als je meer informatie wilt, of in aanmerking wilt komen voor deze stageplek, mail dan naar Anke Peeters Weem (apeetersweem@reisopera.nl).

Siroe, re di Persia

Siroe, re di Persia

Johann Adolph Hasse
26 JAN - 24 FEB 2018

Een barokopera als een verhaal uit 1001 nacht! Over een eerlijke koningszoon, een achterbakse broer, een wraakzuchtige geliefde, een diep ongelukkige prinses en een goedgelovige koning. Een oriëntaals sprookje over goed en kwaad. Coproductie met het Oldenburgisches Staatstheater.


Lees meer Tickets