11 + 12 augustus: we presenteren vijf toptalenten van de toekomst in het Grachtenfestival!

De Reisopera en Het Grachtenfestival Amsterdam zijn voortdurend op zoek naar het operatalent van de toekomst en dat laten we graag aan ons publiek zien! Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus geven vijf finalisten uit het Canadese zangconcours Jeunes Ambassadeurs Lyrique (JAL) op uitnodiging van de Reisopera twee concerten in het Grachtenfestival Amsterdam.

Onze directeur Nicolas Mansfield is als jurylid verbonden het JAL en hij haalde dit talentvolle vijftal speciaal voor het Grachtenfestival naar Nederland. Nicolas Mansfield zal de twee zangeressen en drie zangers tijdens de concerten zelf bij het publiek introduceren: “Het is niet alleen mijn taak om jongtalent een plek te geven in de wereld, maar ook te handelen naar mijn overtuiging dat opera bij uitstek een kunstvorm is die de wereld kleiner moet maken.” 

* Zaterdag 11 augustus, 19.00 uur, Vondelkerk Amsterdam. Tickets €16,- , te bestellen via deze link.

* Zondag 12 augustus, 14.00, Erasmuspark Amsterdam. Toegang gratis!

 

We verwelkomen in het Grachtenfestival Elisabeth Boudreault (sopraan),  Denzil Delaere (tenor), Eva Fiechter (sopraan), Armando Piña (bariton), Geoffroy Salvas (bariton). Ze worden aan de vleugel begeleid door Kanako Inoue.

De concerten duren ongeveer 70 minuten en zitten vol variatie met aria’s en duetten van o.a. Mozart, Donizetti, Bizet en Bernstein. Daarnaast brengt iedere zanger zijn of haar eigen souvenir mee: een volkslied uit eigen land! Zo nemen ze u muzikaal mee naar Italië, Frankrijk, Zwitserland, Mexico en Canada.

 

“Opera is een kunstvorm die de wereld kleiner moet maken”.

Nicolas Mansfield legt uit waarom hij voor deze talentpresentatie gekozen heeft: “Elk jaar in november, reis ik af naar Montréal in Canada. Daar vind een zangconcours plaats, genoemd Jeunes Ambassadeurs Lyriques. Zangers zowel vanuit Canada als de hele wereld reizen daarnaartoe om in een week tijd een dagelijkse presentatie van hun zangkunsten te geven. Zij presenteren Duits, Italiaans, Frans en Engels repertoire aan tal van operadirecteuren vanuit de hele wereld. Doel van het concours is om zangers uit te nodigen voor engagementen in Europa. Sommigen krijgen een plek in een ensemble in een Duits operahuis. Sommigen coaching van beroemde zangers. Kortom: tal van mogelijkheden om hun talenten in Europa te laten zien. Zodoende heb ik, naar aanleiding van het concours in 2016, de zangers van het concert vandaag voor u uitgenodigd. Het is niet alleen mijn taak om jongtalent een plek te geven in de wereld, maar ook te handelen naar mijn overtuiging dat opera bij uitstek een kunstvorm is die de wereld kleiner moet maken. “

Tosca

Tosca

Giacomo Puccini
13 OKT - 13 NOV 2018

Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar heen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Wanneer haar geliefde Mario gevangen genomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria manmoedig haar lot in eigen handen..


Lees meer Tickets